Posted by: remembering7 | March 10, 2008

Tehnici de recrutare ale Securitatii – 2


Scopul si necesitatea recrutarii: “Intrucat in ultimul timp s-a constatat o oarecare ‘inviorare’ a activitatii adventiste, care consta in extinderea tot mai mare a numarului de membri, mentinerea de legaturi cu adventistii din intreaga tara, precum si procurarea de diverse materiale pentru studiu, se impune recrutarea unui informator cu posibilitati de informare cu care sa putem stapani situatia operativa din randul adventistilor.”

Utilitatea candidatului: “Este obiectiv, apreciaza lucrurile si fenomenele la justa lor valoare. Bun interlocutor, spirit de observatie destul de dezvoltat, putere de discernamant si analiza corespunzatoare, ceea ce-i permite sa actioneze cu calm si prudenta in diverse situatii. Poseda temeinice cunostinte profesionale si de cultura generala.”

Locul propus pentru recutare: biroul imputernicitului pentru Culte. “Sa fie determinat sa inteleaga ca activitatea de colaborare cu organele noastre e o sarcina nobila, de mare raspundere si nu poate fi incredintata decat persoanelor care dau dovada de seriozitate si obiectivitate.”

“In cadrul judetului avem un numar relativ redus de informatori, ceea ce face sa nu putem preveni si mai ales depista unele stari de lucruri negative din activitatea unor sectanti mai fanatici. . . . Necesitatea intrarii in contact cu (…) este impusa de faptul ca in cadrul a doua comunitati pe care le conduce (…) au aparut unele aspecte: activitate intensa de atragere de noi membri prin actiuni de raspandire si rastalmacire a unor precepte din Biblie; propovaduirea sosirii sfarsitului pamantului, producand prin aceasta o stare de neincredere in viata la unii cetateni; altii interpreteaza denaturat prevederile biblice caracteristice AZS, cazand astfel in secta AZS Reformisti, interzisa de legile statului nostru.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: