Posted by: remembering7 | March 14, 2008

Caracterizări informatori


Caracterizări ale ofiterului de Securitate facute catorva informatori (1982), din D141/1:

120 – (…), recrutat ca informator la 30.04.1967 cu nume conspirativ (…). Un informator bun, ne-a furnizat material de valoare despre elementele din străinătate. După fiecare deplasare în străinătate ne-a prezentat informaţii de valoare.

123 – (…). Comportare corectă în relaţia cu Departamentul Cultelor cu care intră în contact. Nu este cunoscut în evidenţele CID.

125 – (…). Bun colaborator. În prezent are vederi mai largi cu privire la implicaţiile „noastre” în viaţa socială. Legalist şi bun cetăţean.

141 – (…). Recuperat (după TKV), acum deschis, foarte receptiv.

143 – (…). În 1966 s-a încercat recrutarea ca informator dar nu a acceptat. În prezent (1982) este în contact operativ, manifestă preocupare în menţinerea legăturii cu organele noastre – urmare a unor avize negative de a călători în străinătate. Este exploatat informativ pe linia unor cetăţeni străini dar nu prezintă informaţii scrise. De asemenea a fost folosit în calitatea lui oficială pentru rezolvarea unor interese operative.

145 – (…). Din 1966 face parte din reţeaua informativă, pe parcursul colaborării a furnizat în general unele materiale de interes operativ. Este dirijat cu prioritate pe lângă cetăţeni străini şi rude ale românilor stabiliţi în străinătate. Colaborator deschis.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: