Posted by: remembering7 | March 25, 2008

Diaspora 3


D141/12:224-225 Informatorul (…) aparent domiciliat în Galaţi, raportează despre discuţiile purtate cu Ilie Marinel, Gabriel Ion, şi Petrică Gheorghe la New York (5.04.1983). Relatează printre altele că toţi îl sfătuiesc să rămână în SUA. Nota ofiţerului: “Oare chiar toţi cu care a discutat l-au sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară? Sau vrea să ne demonstreze peste câte invitaţii şi tentaţii a trecut şi a revenit?” Semnează Lt. Col. Sion Georgică.

D141/12:153 Raport informativ despre familiile lui Dorel Cataramă şi Sergiu Constantinescu. Se menţionează un articol din Scânteia, Noiembrie 1982 cu titlul “Când delapidatorul se dă drept persecutat religios şi politic”. Informatorul candidat (…) discută cu (…) din RFG care îşi vizitează părinţii la Galaţi. Ofiţerul apreciază ca eficientă măsura de neutralizare a lui Sergiu Constantinescu şi Dorel Cataramă. Informatorul candidat (…) a fost folosit pentru realizarea de combinaţii în DUI (dosar de urmarire informativa) “Croitorul” cu prijinul serviciului “D”.

D141/12:151 Informatorul (…) despre Konrad Daniel Berner şi vizita acestuia în RFG precum şi trimiterea de pachete. Sursa e instruită să caute să influenţeze pe credincioşi să renunţe la acele pachete.

D141/12:228 Turnătorii între informatori. (…) din New York ţinea valuta informatorului (…) din Bacău. Cel din New York îi trimitea prin Comturist ca din partea lui ceea ce (…) din Bacău avea nevoie.

D141/12:153 Sergiu şi Corneliu Constantinescu [la care intuiesc că trebuia să se cazeze informatorul] îl “dibuiesc” pe informator şi îl acuză că are misiuni din partea Securităţii. Acesta este acceptat de o altă familie să stea la ei pe perioada şederii în SUA.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: