Posted by: remembering7 | March 31, 2008

Poeţi


D150/1 Lăiu Florin, mărturiseşte lui (…) că activitatea organizatorică şi de propagandă a bisericii se desfăşoară defensiv. Îşi exprimă dezacordul faţă de aderarea la FDUS (Frontul Democraţiei şi Unităţii Socialiste).

D141/3:152 Notă informativă (14.02.1978 ) dată de (…) din Craiova, despre “un calendar Adventist (agendă) ce conţine versuri. La paginile 23 şi 31 versuri de Florin Lăiu, pagina 7 Cornelius Greissing, pagina 15 Dănăiaţă din Sadu, pagina 16 este stilul lui  Popa Dumitru dar îşi evită numele. Poeziile sunt citite la ore muzicale.”

D141/2:227 Sursa (…) despre Corneliu Greissing care “predică învăţături sucite şi neadventiste, şi face propagandă subtil şi este mult mai periculos pentru biserică.”

Advertisements

Responses

  1. In D141/3:152, despre afirmatia ca poezia lui Danaiata din Sadu ar apartine lui Popa Dumitru, m-as mira. Daca este vorba de Gabi Danaiata din Sadu (acum din nefericire quadraplegic cu scleroza in placi…) era extrem de multi-talent, inclusiv poezie. Afara de faptul ca cineva poate confirma contrariul (e.. Popa Dumitru, fiindca G.Danaiata nu cred ca mai poate…), eu as sustine ca, cel mai probabil, poezia cu pricina i-ar apartine lui Danaiata. Stilurile de poezie se pot asemana.

  2. 🙂 inca poate raspunde Gabriel Danaiata, daca imi spuneti despre ce poezie e vorba am sa il intreb

  3. Amigo, văz că eşti bogat în cunoştinţe! Bănuiam eu că dosarul meu, aşa cum l-am primit, nu este complet. Ori poate nu l-am citit eu cu atenţie.
    blss U

  4. Inca nu am gasit calendarul cu pricina, dar ar trebui intrebati cei care au colectionat publicatiile adventiste din perioada comunismului. Cred ca e vorba de un calendar-agenda, de format mic, pentru ca pe cele de perete nu se publicau poezii si nu aveau pagini. Poate chiar Gabriel Danaiata sa-si aduca aminte sau sa aiba o copie a respectivului calendar. Intrebati-l.

  5. Ce ironie, ca Securitatea sa ne aduca aminte de propria istorie! Dar poate ca tot raul spre bine, ne mai pune neuronii la treaba. Da-ne mai multe detalii despre “protestul” tau.

  6. Yak, din cate inteleg poezia lui Gabriel Danaiata ii este recunoscuta, posibil sa fi si fost semnata, dar cea de pe pagina urmatoare era sigur nesemnata iar informatorul deduce din stil ca ar putea sa ii apartina lui DP. Asa percep eu comentariile . . .

  7. Din cat il cunosc eu pe Gabi Danaiata… greu de crezut ca ar fura inteligenta cuiva, fie ea si a lui Dumitru Popa. E destul de bolnav fizic dar mintea este destul de agera, nu avem noi cei sanatosi cata are el. Am o culegere de poezie a lui cine vrea i-o pot pune la dispozitie, in copie desigur.Are un stil aparte , nu l-am mai intalnit la cineva.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: