Posted by: remembering7 | April 16, 2008

Organizarea şi creşterea bisericii deranjează


D141/12:124 Notă informativă dată (27.01.1983) de (…) despre adunarea administrativă din biserica Buzău, cu pastorul Vasile Constantin şi Panţâru Nicolae. Se menţionează împărţirea pe diaconii de 8-10 persoane, organizare folosită în scop evanghelistic. Nota Lt. Col. Negoiţă Vasile: “Vasile Constantin se află în atenţia noastră. E vorba aici de revitalizarea activităţii cultice, ceea ce până în prezent nu a fost. Să vedem de unde pleacă această orientare.”

D141/12:126 Aceeaşi sursă [din Buzău?] informează despre o adunare de instruire a prezbiterilor şi comitetelor din judeţul Buzău,pe data de 10.02.1983. Sursa nu a putut participa pentru că nu e membru în comitet. Menţionează că au luat parte şi persoane ortodoxe. [sic!]

D141/12:127 O altă sursă despre aceeaşi întâlnire de instruire. A fost prezent inspectorul Pruteanu. Subiectul: Păstrarea credinţei în cadrul doctrinei şi evitarea ereziilor ce duc la scindare. Au existat întrebări leagte de posibile afirmaţii ale lui Dumitru Popa că ar pleca definitiv cu familia în America cu familia. Sursa participă şi la adunarea de la sediul Conferinţei Bucureşti în cadrul căreia “Dumitru Popa a menţionat că a primit şi el telefoane pe acest subiect. A negat intenţia.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: