Posted by: remembering7 | September 19, 2008

Cazul X – 8


Securitatea interzisese orele de tineret din Sabat după amiază, Şcoala de Sabat pentru copii şi tineri, inclusiv folosirea copiilor sau a tinerilor în cadrul celorlalte programe sau servicii de închinare. Directiva indica clar folosirea ca vorbitori doar a celor ce aveau autorizaţie sau legitimaţie din partea Departamentului Cultelor. În felul acesta se încerca controlarea şi tragerea la răspundere a fiecărui cuvânt rostit într-o adunare publică.

Notă dată de agentul “Petrescu Traian” la casa conspirativă “Unic” (28.06.1961).

„Sâmbătă după masă a avut loc, ca de obicei, din două în două săptămâni ora muzicală. Natural, a condus cel mai zelos – Coconcea Octavian şi cu această ocazie el a avut două fetiţe de şcoală care au spus poezii. După mine, ăsta este un om nebun. Pentru el nu mai este cale de îndreptare.”

Nota biroului Securităţii: Ghioaldă . . . Până în prezent munca dusă cu el n-a dat nici un rezultat. Cred că la întâlnirea din 6 Iulie agentul va refuza să îndeplinească sarcinile ce i-au fost trasate, el trebuie abandonat, şi apoi îndepărtat din cult (din funcţia pe care o deţine). Am indicat agentului în continuare să semnaleze predicile pe care le ţine Ghioaldă.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: