Posted by: remembering7 | September 22, 2008

Cazul X – 11


Notă informativă dată de “Florin Constantin” (03.06.1960 ora 18:00) despre (…) în care menţionează că acesta a fost chemat la Miliţie să dea informaţii despre Năilescu dar a refuzat pentru că nu vrea să devină spion. Este acuzat că stă în spatele acţiunilor de rezistenţă a tinerilor din Labirint în ce priveşte mergerea copiilor la şcoală sâmbăta, problema tinerilor în armată, îndemnându-i să sufere mai bine condamnarea. “Lui i se datorează orele muzicale în Labirint. A început din două în două săptămâni un ciclu de prezentări despre Biblie prin care răspunde de fapt cărţilor apărute împotriva religiei.”

„Acţiunea lui (…), potrivnică în Republica Populară Română, strică mentalitatea tinerilor îndrumându-i pe făgaşe ale revoltei şi nemulţumirii. Tineri şi tinere sinceri sunt folosiţi de (…) care le dă materialul lucrat de el în birou sub ochii lui Crişan şi Tachici şi ajung unelte ale lui pentru a-şi expune ideile. Înţelegându-se de minune în această privinţă cu Sorin Graure, (…) a pregătit mai multe referate arheologice în care în repetate rânduri a amintit: ‘Iată că dovezile arheologice răstoarnă şi nimicesc toate argumentele aduse contra Bibliei.’ (…) nu a socotit de bine ca până acum să se încadreze în viaţa cea nouă în Republica Populară Română.”

La o altă notă informativă dată tot de “Florin Constantin” (29.03.1960), ofiţerul responsabil notează: “Cursurile iniţiate de (…) au drept scop să lovească activitatea care se duce pentru demascarea falselor teorii în ce priveşte religia. . . Se va dirija agentul “Matei Gheorghe” care este prieten cu (…) şi se bucură de încrederea lui. . . . Agentul să viziteze şi pe Demetrescu pentru a stabili cercul intim al acestuia. Aceasta se face cu scopul de a puncta şi studia în vederea recrutării şi a altui element cu posibilităţi de informare pentru a demasca activitatea duşmănoasă pe care o desfăşoară Demetrescu.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: