Posted by: remembering7 | September 25, 2008

Cazul X – 15


Una din “perlele” informative legate de predici şi ore muzicale se referă la un program de Ziua Mamei. Las textul să vorbească de la sine.

Notă informativă dată de “Petrescu Traian” la casa conspirativă “Unic” (15.03.1963). Raport despre predici. Mateescu Gheorghe, casier la Uniune, vorbeşte despre Matei 28:18-20. Concluzia este că îndeamnă la prozelitism. „De fapt omul face ce-i spune Demetrescu, care stă de vorbă numai cu acest Mateescu. L-am văzut de două ori Sâmbătă vorbind. Şi totuşi acest Mateescu are pâine bună, pîine albă şi cu unt şi miere pe ea.” Apoi e criticat (…) că la o oră muzicală despre Ziua femeii a vorbit de fapt despre mamă, cum să se poarte copiii creştini cu o mamă, ce îndatoriri are o mamă creştină faţă de copii, crescându-i pe aceştia cu Biblia în mână, etc. “Numai despre femeie n-a vorbit [!]. . . . A vorbit şi Bălan Andrei, dar a vorbit bine. A arătat mizeria şi desconsiderarea femeii din trecut şi a arătat că azi are drepturi depline în patria noastră. A arătat apoi cum era tratată femeia în China de altădată când nu avea un drept mai mare decât un animal. Apoi a spus că şi în unele ţări capitaliste femeia îşi cere drepturile ce-i revin. În Italia, de exemplu, pentru prima dată femeia a primit dreptul de a ocupa posturi publice, etc.”

Nota biroului securităţii: “(…) . . . se ocupă de ora muzicală în Labirint. Din observaţiile asupra programului religios săptămânal, am tras unele concluzii. Prin interzicerea prozelitismului prin lege, a fost scoasă ora tineretului care servea aceloraşi scopuri. Ora muzicală a înlocuit această oră a tineretului. Vom face propuneri de revizuire a acestei ore. Din notă reiese clar acest scop al programului, aşa zis muzica.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: