Posted by: remembering7 | October 11, 2008

Cazul X – 31


Condiţiile de lucru cu materiale neaprobate devin dificile. Mai ales când informatorii sunt colegi apropiaţi iar propunerile de flagrant, percheziţie, sau arestare vin chiar de la aceştia.

Notă “Ilie” (19.02.1981). „(…) este prieten intim cu numitul Popa Dumitru. . . . este elementul prin care se fac toate ilegalităţile cu publicaţiile cultului. El este acela care corupe pe cei ce le tipăresc. Aceasta o socoteşte sursa.”

Notă “Aiten” (26.09.1983) despre tipărirea suplimentară de Curiere. Propune un flagrant la poarta Uniunii sau la poştă ca să-i prindă cu plusurile. Deşi amânat, flagrantul are are loc în cele din urmă.

Notă “Aiten” (07.12.1984). „Personal am stat de vorbă cu el şi mi-a povestit printre altele că există la tipografie un oarecare Oprea, care îi face multe şicane, şi merge la director şi-l determină să dea lucrările lui (…) la grupa 17 (sau echipa 17), la care el (Oprea) are legături şi de unde primeşte diverse ciubucuri (aşa s-a exprimat el). A mai spus că directorul este foarte cumsecade, dar că nu primeşte absolut nimic, şi că nu se poate apropia de el, aşa cum era cu cel vechi, şi că are probleme cu tipăriturile. A mai spus că există la tipografie doi securişti care veghează ca să nu se întâmple nimic ilegal (probabil avrut să spună aceasta pentru ca cei din jur să nu mai creadă că problema tipăriturilor mai are importanţă majoră). Calendarul a fost dat la tipografie şi aşteaptă programarea ca să intre la linotip şi apoi la tipărit.”

Notă birou: Întrucăt deţinem date că se vor tipări calendare în număr mai mare decât comanda oficială, se va analiza cu Dir I-a şi cu serv. 120 posibilitatea prevenirii difuzării pe piaţă a surplusului şi luare unor măsuri împotriva acelora implicaţi în aceste activităţi.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: