Posted by: remembering7 | January 17, 2009

Cazul Y – 6 Disperare


Este greu de imaginat cat de disperati erau adventistii (si nu doar ei) in perioada comunismului de a avea un loc de intalnire. Era ca o victorie impotriva sistemului, sa obtii autorizatia mult ravnita. Iar realitatea confirma faptul ca acolo unde existau biserici autorizate, numarul membrilor in general crestea. Fapt cunoscut si de organele Securitatii si Partidului.

Raport informativ date de sursa “Danciu” la locul “Istria” (15.02.1984) despre întâlnirea cu (…) şi declaraţia acestuia că „indiferent dacă cei de la Bucureşti îi vor ajuta sau nu ei tot cumpără casa în acest sens vor strânge suma necesară de la enoriaşi.”

Un alt raport informativ dat de “Costache”, tot la locul “Istria” (20.02.1984) contine o notă despre planurile de abandonare a clădirii din (…) (în zonă de demolare) în favoarea alteia.

In acelasi timp sursa “Iliescu” informa la locul “Istria” (28.05.1984) despre activitatea febrilă la casa lui (…) in fiecare zi de Sâmbăta. Un alt raport ii este luat sursei “Iliescu” la locul “Ştefan” (27.07.1984) aparent locul lui de munca. Rapoartele releva tensiunea dintre tabere si riscul pe care si-l asumau Adventistii din acel loc. Erau amendati, plateau si continuau sa se adune. Erau arestati, veneau altii, mai multi in loc.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: