Posted by: remembering7 | January 21, 2009

Cazul Y – 10 Nota de instruire


MI Inspectoratul judetean Olt
Nr 6064/8031/14.01.1986
Strict secret
Exemplar Unic

Nota de instruire a informatorului (…) pe anul 1986.

In cursul anului 1986 informatorul (…) va informa in legatura cu urmatoarele persoane: (…). De asemenea va informa daca persoanele de mai sus desfasoara activitati dusmanoase sub acoperirea religiei, daca se introduc materiale cu caracter mistic sau ostil in tara, modul de introducere.
– persoane cu antecedente politice sau penale reactionare care intentioneaza sa se constituie in anturaje sau grupuri subversive cu caracter dusmanos.
– persoane care fac propaganda ostila ori dusmanoasa ori au manifestari necorespunzatoare la adresa politicii partidului si statului nostru.
– cetateni straini ori studenti starini veniti la studii in tara noastra care isi creaza legaturi suspecte cu persoane din judet.
– persoane care lanseaza zvonuri alarmiste, stari de spirit negative aparute in urma unor evenimente externe sau interne ori in urma unor neajunsuri din aprovizionarea populatiei cu produse agroalimentare.
– persoanele care audiaza si colporteaza stirile transmise de posturile de radio straine Europa Libera, Vocea Americii, Deutsche Welle sau intentioneaza sa intre in legatura cu aceste posturi de radio.
– persoane care intentioneaza sa se adreseze pe cai neoficiale organelor superioare de partid si de stat, pentru a inmana diferite scrisori sau memorii, in special cand se anunta vizite in judetul Olt.
– persoane care datorita unor nemultumiri personale intentioneaza sa treaca la actiuni de dezordine, asa-zis protestatare.
– persoane care intentioneaza sa treca fraudulor frontiera de stat a Romaniei sau sa raman ailegal in strainatate cu ocazia unor deplasari in exterior.
– persoane care intentioneaza sa redacteze si sa difuzeze inscrisuri cu continut necorespunzator.
– prezenta si stabilirea masinilor inmatriculate in strainatate sau cele din grupa 12-B, 14-B, TC, CD.
– persoane care intretin relatii cu cetateni straini, ori care manifesta interes in stabilirea acestui gen de relatii sau intentioneaza sa viziteze ambasade sau alte reprezentante straine acreditate in RSR.
– persoane suspecte de atentat ce ar putea pune in pericol securitatea statului.
– persoane cu intentii si preocupari de comitere a unor fapte cu caracter terorist diversionist.

Semneaza Lt Major Voicu(?)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: