Posted by: remembering7 | January 23, 2009

Cazul Y – 11 Akin Obysania


Raport despre planurile în vederea vizitei lui Akin Obysania la (…) (04.01.1986).

„Din informatiile obtinute de la sursa (…) rezulta ca in ziua de 14.10.1985 urmeaza sa soseasca in orasul (…) cetateanul nigerian Achin Obyssonia, in prezent doctorand in centrul universitar Iasi, de credinta “Adventist de Ziua a Saptea”. Cel in cauza a urmat cursurile facultatii de medicina Bucuresti, perioada in care a frecventat casa de rugaciuni a Cultului “Adventisti de Ziua a Saptea” – Grand, cand se si casatoreste cu numita Stanciu Mariana, adventista, de profesie medic. Susnumitul are domiciliul in R. F. Germana. Avand in vedere ca cetăţeanul străin este suspect de a fi emisar cultic şi de culegere de informaţii, se vor intreprinde urmatoarele masuri:
– Dirijarea si instruirea sursei (…) pentru a ne semnala in legatura cu preocuparile strainului, daca este preocupat in culegerea de informatii, cum apreciaza libertatea de cult in tara noastra. Termen 4.01.1986. Raspunde: Lt. mj Voicu D.
– Folosirea mijloacelor T.O. la locul de cazare precum şi la sediul cultului AZŞ din (…) pentru a stabili daca intra in legatura cu alte persoane si dacă face comentarii nefavorabile. Termen 4.01.1986. Raspunde: Lt col Stefan C. si Lt mj Voicu D.
– Va fi folosit filajul asupra obiectivului pentru a stabili persoanele cu care ia legătură, dacă are asupra sa literatură mistică pe care să o difuzeze altor persoane. Termen 4.01.1986. Raspunde: Lt. mj Voicu D.
– La locul de cazare se va efectua o perchezitie secretă pentru a stabili dacă are literatură mistică sau alte materiale ce prezintă interes pentru securitatea statului. Termen 4.01.1986. Raspunde: Lt col Stefan C. si Lt mj Voicu D.

Notă ofiţer: La locul de cazare să fie trimisă sursa să verifice.

Ulterior apare o Notă de filaj 0012/04.01.1986 la domiciliul obiectivului (…) pentru stabilirea activităţii sale înainte şi după întâlnirea cu cetăţeanul străin “Achin Obisonie”.

Apoi o alta Notă de filaj asupra numitului “Achim Obisonia”, cetăţean străin cu codul conspirativ “Aurel”. Sursa este trimisa la hotel sa verifice in camera si in bagajele lui Akin daca sunt materiale “de interes operativ”.

(O fi sesizat, saracul, ca prietenul pe care il vizita era cel care ii verifica pana si lenjeria?)

Advertisements

Responses

  1. mi se pare dezgustator ce s-a intamplat cu saracul om, e strigator la cer!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: