Posted by: remembering7 | April 3, 2009

Cazul Z – 12 Incepe “munca”


Notă informativa nr. 003 data de (…) la casa Silvia (24.03.1987) Lt. Mahu Eugen, despre vizita lui Edwin Ludescher la Bacau.

„Sursa va informeaza ca in ziua de 23 Martie 1987 la Conferinta AZS din Bacau a venit in jurul orei 11:00 domnul Ludescher insotit de presedintele Uniunii AZS de la Bucuresti, domnul Popa Dumitru. Au fost anuntati si pastorii AZS de Bacau si s-au purtat discuţii pe teme religioase, situaţia bisericilor AZŞ din Moldova şi a literaturii religioase. Bidiuc Ioan, presedintele Conferintei AZS Bacau, l-a informat pe delegat că nu avem nici un fel de probleme în acest sens, inclusiv materiale religioase sunt suficiente. In jurul orei 13:00 delegatul Divizunii Euro-Africa a servit masa la sediul Conferineti AZS Bacau. In cadrul acestor discutii s-a interesat despre Matei Nicolae, adventist din Bacău, care în prezent se află în Austria şi s-a adresat Diviziunii Euro-Africa pentru a interveni pe lângă autorităţile de stat române să-i aprobe soţiei sale şi copiilor să emigreze în străinătate. D-l Bidiuc Ioan l-a informat că Matei Nicolae avea paşaport de plecare definitivă din ţară şi că prin comportarea sa cât s-a aflat în ţara noastră ne-a făcut numai necazuri, a adus o pată la adresa bisericii adventiste. Deoarece de Conferinta AZS Bacau raspunde Domnul Popa Dumitru, presedintele Uniunii AZS din Bucuresti, vizita a fost scurta, circa 4 ore, si in jurul orei 16:00 au plecat cu trenul la Timisoara. Alte persoane nu au mai discutat cu delegatul strain.”

Nota ofiterului: Masuri – Informarea telefonica la I.J. Timis-Securitate despre prezenta delegatului strain; Raportarea aspectelor semnalate la Directia Serviciului IV; fisarea I.O.P.R. a informatiei. Ludescher Johan Edwin este nascut la 17.01.1929 in Austria, presedinte al Diviziunii Euro-Africa al Cultului AZS cu sediul in Elvetia.

La data de 08.05.1987, la casa Flora, (…) da o alta notă informativa despre vizita lui John Graz la Bacau.

Apoi (…) la 03.04.1988 dă o notă la casa Flora despre vizita lui Ludescher Edwin la Bacău, Piatra Neamţ şi Matca.

Advertisements

Responses

  1. Interesant ca Basarab cind se refera la Bidiuc foloseste domnul si nu tovarasul sau fratele. Ce de lipsa de carti era in 87! Si ei nu aveau nici o problema. Sora mea ,impreuna cu Fr Sandulache scriau partituri folosind rotringul si sabloanele in noptile de garda de la spitalul de urgente Iasi. Ce sacrificii faceau fratii, si domnii nu aveau nici o problema. Interesant ca biserica trebuia sa nu aiba nici o pata. Imagine impecabila, indiferent citi oameni sacrificam pt aceasta imagine. Da biserica nu-i un grup de oameni? Cum atunci ne ingrijim de binele bisericii (un grup de oameni) distrugind oamenii ?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: