Posted by: remembering7 | April 9, 2009

Cazul Z – 18 Predilecţie pentru cei cu rude în străinătate


După întoarcerea din RDG, şi având în vedere o nouă “excursie” anul următor, informatorul este foarte devotat şi activ. În data de 26.10.1988, la casa Silvia, (…) dă o notă (nr. 011) despre comentariile lui Ticu Lovin după ce nu a mai fost ales membru în comitet la Bacău.

„ Sursa vă informează că în ziua de 23 Octombrie 1988 au fost alegeri în cadrul cultului AZŞ din Bacău. În urma acestor alegeri Lovin Ticu din Bacău, cunoscut cu rude rămase ilegal în străinătate nu a mai fost ales în comitetul de conducere al cultului. După terminarea alegerilor Lovin Ticu, aflându-se în curtea comunităţii a făcut comentarii denigratoare la adresa orânduirii socialiste din ţara noastră, că nu respectă drepturile religioase, că el este mereu persecutat de organele de stat şi că va solicita şi el să plece din ţară. Lovin Ticu a fost atenţionat de preşedintele cultului Bidiuc Ioan să nu mai facă asemenea discuţii după care acesta a plecat spre domiciliu.”

Notă ofiţer: Sarcini – Sursa a fost instruită să stabilească anturajul lui Lovin Ticu, comentariile ostile pe care le face. Măsuri – Luarea în lucru activ a numitului în vederea documentării şi neutralizarea activităţii celui în cauză.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: