Posted by: remembering7 | April 12, 2009

Cazul Z – 21 Moldova Sovietică ne-a luat-o înainte


Notă data de (…) la casa Silvia (01.02.1989) despre discuţia cu Merealbe Gheorghe referitor la situaţia bisericii adventiste din Bacău.

„Merealbe Gheorghe spune că în continuare noi rămânem oropsiţi şi persecutaţi atâta timp cât statul se amestecă în treburile bisericii. Acesta mi-a spus că a discutat cu un pastor pe nume Alcinicov din Uniunea Sovietică care la începutul acestui an a venit la Bacău şi care spunea că la ei de când cu noua formă de conducere a intervenit restructurarea şi în cadrul bisericii adventiste care şi-a mărit numărul de membri, a tipărit numeroase cărţi religioase şi multe lăcaşe de cult se află în reconstrucţie sau se construiesc altele noi. Merealbe Gheorghe spunea că la noi nu s-a mai editat o carte religioasă de 10 ani iar de construcţia unei noi biserici nici nu se poate vorbi la noi, spunând în final că poate o altă conducere care o să vină în ţara noastră poate o sa vadă şi aceste abuzuri care s-au făcut faţă de cultele din ţara noastră.”

Notă ofiţer: Merealbe Gheorghe, 71 de ani, pastor AZŞ pensionar, fost membru legionar, cu domiciliul în Bacău, lucrat prin mapă de verificare.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: