Posted by: remembering7 | July 11, 2009

CNSAS


cnsasRealitatea1Reprezentantii CNSAS. Membrii CNSAS si-au motivat atacul impotriva lui Bumbes sub pretextul ca cercetatorul a scris in cererea de acreditare ca va publica un studiu pe tema ”Sportivi si Securitatea” si ca nu a instiintat CNSAS ca va publica in presa informatiile obtinute. ”Un ins (Mihail Bumbes, n.red.) de la o institutie cu o sintagma foarte frumoasa (IICCR, n.red.) a cerut acreditare pentru a studia relatia dintre Securitate si sport. In vederea scrierii unei carti. Din pacate, cartea nu s-a scris, in schimb, tipul a manevrat ziarele si a tras din diferite dosare diverse chestii. Ceea ce este o gainarie! Pentru ca nu poti sa te uiti in dosarul unui om asa”, a declarat Mircea Dinescu, saptamana trecuta.Cu toate acestea, Bumbes nu era ingradit de Regulamentul CNSAS sa nu publice informatii despre cazurile pe care le cerecteaza, atata vreme cat scopul sau final este redactarea unui studiu. Faptul ca a publicat acum o parte din cercetarile sale poate fi considerat si interpretat ca o etapa in redactarea respectivului studiu.

Corneliu Turianu, un alt membru din Colegiu, a precizat ca prin acesta ancheta CNSAS doreste sa se afle ca este “o institutie serioasa, de la care nu se scurg informatii de la cercetatorii nostri, ci de la asemenea intrusi precum Bumbes”. Turianu spune ca Bumbes s-a acreditat ca cercetator cu recomandarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, cand “de fapt el spune ca este membru al Militiei Spirituale” (grup care a avut mai multe investigatii legate de demascarea unor persoane publice ca si colaboratori ai fostei Securitati, n.r.). “Bumbes este un asa zis cercetator, care s-a infiltrat printre noi, a obtinut niste documente pe care le-a valorificat prin presa”, a mai declarat Turianu. El a mai precizat ca membrii CNSAS sa gandesc sa inaspreasca in urma acestui incident conditiile de acreditare. “Cel care depune cererea sa ne spuna si noua ce anume vrea sa cerceteze, despre ce persoane si in ce scop”, a aratat Turianu.

Mircea Dinescu, membru CNSAS, a declarat că instituţia din care face parte nu-i poate elibera fostului fotbalist Gheorghe Popescu o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea din cauza cadrului legal. Dinescu a menţionat însă că el, personal, i-ar elibera un astfel de document fostului căpitan al echipei naţionale de fotbal a României.

„Este cam jenant să spui că aici s-a cantonat poliţia politică, în zona fotbaliştilor care aveau pe atunci 17 ani“, a spus Dinescu.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: