Posted by: remembering7 | July 12, 2009

Intrebari


dinescuCNSASDupa acest sondaj realizat cu ajutorul ziarelor Ziua, Adevarul, si Evz, se impune lamurirea catorva aspecte, in dreptul fiecarei entitati implicate.

Gica Popescu: Tinand cont ca stia de existenta unor documente, chiar daca nu toate, cum de nu a avut curiozitatea pana acum macar sa vada daca exista un dosar pe numele lui si ce contine acesta? Si sa ceara CNSAS sau justitiei sa se pronunte in dreptul sau? Mai ales ca ocupa o pozitie importanta in lumea sportiva. De neinteles.

Mihail Bumbes: ideea ca au avut acces la respectivul dosar si alti cercetatori acreditati, dar care nu s-au semnat, trebuie sustinuta. Iar daca stie numele acestora, nu ar trebui sa ii conspire, procedand la fel ca cei ce au creat dosarele cu pricina. Nu sunt multi cercetatori acreditati angajati ai CNSAS, asa ca se poate deduce cam cine ar fi fost interesat sau lucra pe o tema sportiva.

CNSAS: in primul rand ar trebui sa decida daca sustine cercetarea academica, sau nu. Gestul si decizia luata cu aceasta ocazie nu ne incurajeaza sa credem ca o face. In al doilea rand, cand a fost domnul Mircea Dinescu corect: cand a iesit cu masa in fata presei in strada pentru a protesta impotriva conspirarii domnului Voiculescu, sau in ocazia de fata, cand a procedat exact contrar, acuzandu-l pe cel care a dat publicitatii (eventual) documentele asa cum erau? Iar domnul Turianu, care este in Colegiu de ani buni, nu a vazut niciodata o cerere de acces la dosare? Este disponibila pe site-ul CNSAS, si cere clar sa specifici motivul pentru care soliciti dosarele si legatura cu tema de cercetare. Deci?

Opinia publica: am citit comentariile lasate de diversi cititori ai diferitelor cotidiene in subsolul articolelor care discuta cazul Gica Popescu. Marea majoritate exprima nemultumirea ca un “idol” al lor a fost compromis. Un exemplu: “De Gica Hagi si de Gica Popescu nu se atinge nimeni”. Nu inteleg prin ce a fost compromis, deocamdata, dar inteleg ca romanii sunt idolatri. Daca gresesc, vreau sa imi argumentati.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: