Posted by: remembering7 | July 15, 2009

Cazul V – 15


In data de 14.12.1966 este adaugata o “Notă de sarcini” printre care se recomanda verificarea încrucişată a agentului (…), in ce priveste legăturile pe care le are cu Diaconescu Victor, cu străinătatea, sinceritatea, etc. Sunt menţionaţi agenţii Pavel Ion, si Petrescu Ion pentru verificarile incrucisate.

Cateva luni mai tarziu (03.11.1967) apare o “Notă de folosire”.

Agentul este indrumat pe lângă Turturică Petre, să îi trimită scrisori prin fiica sa, Turturică Ana, ca să afle dacă este în legătură cu conducătorii reformişti Bujor Ion, Cămărăşanu V., Mihu C., Popa Ion şi alţii, dacă se cunoaşte cu Amza Florea din Văcăreşti şi în ce constau legăturile dintre ei legat de activitatea reformistă, şi care este atitudinea prezentă a lui Turturică Petre şi Amza Florea faţă de regimul socialist din ţara noastră. Este de asemenea folosit pe lângă Zamfir Damian, pastor AZŞ care a cerut aviz să plece în R. P. Bulgară. “În discuţie va stabili care sunt persoanele la care va merge, în ce scop, şi dacă primeşte comisioane şi pentru cine”.

Este trimis pe lângă Diaconescu Victor sa afle care este atitudinea faţă de regimul nostru, dacă mai ştie ceva despre conducătorii de la Diviziunea AZŞ din Elveţia sau de rudele lui din această ţară. “Agentul va fi dirijat să permanentizeze legăturile prin corespondenţă cu rudele din Eleveţia (Mills Claudia) pentru o eventuală trimitere a lui la aceste rude cu care ocazie să meargă la conducătorii Diviziunii AZŞ din Berna.”

Notă ofiţer: Din analiza materialelor se pare că are unele rezerve. Se va insista pe educarea lui pentru a lucra mai mult pentru noi, de asemenea pentru a se feri de a intra in conflicte cu celelalte persoane din conducerea cultului.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: