Posted by: remembering7 | November 29, 2009

Cazul V – 16


Raionul de Sec[uritate] . . . Cpt. Stancu Vasile.

Notă analiză (30.11.1967) pentru informat[orul] … numele conspirat[iv] … problema suspecti din secta AZS.

Informatorul … este in varsta de 48 ani, functioneaza ca … la Conferinta AZS …, cu domiciliul flotant in Bucuresti iar familia o are in … str … nr.

Ultima nota de analiza i s-a facut pe data de 11.05.1966 de catre Cpt Stancu Vasile care il are in legatura si este caracterizat ca un informator bun care a furnizat mat[erial] inf[ormativ] de calitate despre elementele pe langa care a fost dirijat.

De la ultima analiza si pana in prezent, inf. […] poate fi caracterizat in felul urmator:

„A fost dirijat pe lângă Diaconescu Victor, fost conducător AZŞ din Pucioasa, lucrat prin actiune inf[ormativa], Zamfir Damian pastor AZŞ, şi pentru preintampinarea activitatii dusmanoase ce ar fi desfasurat-o unele elemente sub masca sectei AZS. A mai fost dirijat si pe lângă Turturică Petre advent[ist] reform[ist] lucrat prin act[iune] inf[ormativa].

In baza sarcinilor primite a furnizat mat[erial] inf[ormativ] (despre aceste elemente) care a prezentat interes pentru organele noastre.

S-a straduit sa rezolve sarcinile ce i-au fost trasate cu multa constiinciozitate si pricepere, orientandu-se bine in diferite situatii.

A respectat instructajul ce i s-a facut in ceea ce priveste pastrarea liniei de conduita si a conspirativitatii iar fata de elementele dusmanoase dovedeste ura.

In familie si in societate are o comportare corespunzatoare.

Ca fost pastor si … AZS nu manifesta fanatism si misticism exagerat ceea ce a facut ca prin el sa limitam activitatea exagerata a unor elemente fanatice si sa preintampinam activitatea dusmanoasa ce ar fi putut-o desfasura unele elemente in special din randul reformistilor – cum sunt Turturica Petre şi Amza Florea.

Întâlnirile s-au efectuat la intervale de doua saptamani in casa “Făgăraşi” din orasul […].

A fost stimulat cu suma de 200 lei la 20.09.1966 pentru informatiile de calitate furnizate avand o influenta pozitiva asupra lui.

Fiind verificat prin controlul secret al corespondentei, prin discutiile personale la intalniri si trasarea unor sarcini in legatura cu unele probleme cunoscute s-a constatat ca este sincer si cinstit fata de organele noastre.

Ca lipsuri s-a constat că este nervos în unele momente şi-şi manifestă câteodată nemulţumirea faţă de conducătorii AZŞ de la Uniune afirmând că nu ar fi corecţi dând să se înţeleagă că ar trebui să fie el în conducerea sectei promiţând că ar pune unele lucruri la punct în interesul statului nostru.

De cand a fost ales … la Conferinta AZS … nu s-a mai putut fixa cu el intalniri in raport de sarcinile care le avea de rezolvat din cauza ca venirea in … nu mai depindea de el. In afara de aceasta in multe cazuri nici sarcinile ce i se trasau nu se puteau rezolva nemaiputand veni pe raza Raionului […]. Consideram ca ar fi mai util pentru organele de Sec[uritate] de la Dir I-a Bucuresti tinand cont ca are rude si relatii in strainatate.”

Semnat, Cpt Stancu V.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: