Posted by: remembering7 | December 17, 2009

Cazul V – 20


Caracterizare (15.11.1973) privind pe informatorul (…) din problema Adventisti de Ziua a Saptea.

Informatorul (…) sprijina organele de Securitate de la 29.11.1952 cand lucra ca pastor adventist la (…). De la 27.11.1968 cand a fost mutat cu serviciul in (…) lucreaza cu noi, si pe perioada acestui an care s-a scurs a furnizat un număr de 15 note.

Informatorul a fost si este dirijat pe langa elementele din S.I.G. cat si cele care fac obiectul unor lucrari sau pentru verificarea retelei informative.

De asemeni este folosit pentru influenţarea pozitivă a unor măsuri care se iau cât şi pentru sprijinirea altor măsuri de mutare, verificare, sancţionare a unor deservenţi.

Valoarea materialelor informative apreciez că sunt de interes operativ, întrucât coroborate cu alte materiale au permis documentarea noastră cu privire la poziţia suspecţilor urmăriţi de noi.

Este punctual la întâlnirile programate şi ele se pot organiza oridecâte ori este nevoie.

Ca aspecte negative se remarcă la informator o stare de nervozitate excesivă pe care o manifestă atât faţă de colegii din serviciu cât şi în procesul colaborării cu organele noastre. Acest aspect a fost discutat cu el şi a recunoscut ca negativă conduita sa. Este un convins adventist şi din cauza concepţiei uneori manifestă subiectivism. Dat fiind specificul problemei şi mentalitatea celorlalţi adventişti, uneori informatorul s-a lăsat antrenat la discuţii neprincipiale şi aprecierea poziţiei unora printr-o optică greşită.

Din verificările efectuate asupra informatorului rezultă că nu este deconspirat, dar datorită temperamentului său uneori recalcitrant nu se bucură de simpatia unora din jurul său. Acest lucru a fost discutat şi continuă să stea în atenţia mea întrucât grevează extinderea posibilităţilor sale de informare.

In concluzie apreciez ca informatorul continua sa fie util muncii de Securitate.

Semneaza Lt. Col. I. Stefan

Nota ofiterului pe data de 16.11.1972: Se mentine in retea si se va acorda atentie educarii sale in sensul aratat.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: