Posted by: remembering7 | December 19, 2009

Cazul V – 22


O notă informativa data de “Davidescu” locotenentului Pavel Bujor (29.01.1975), a carei copie se gaseste si in dosarul cazului V, scoate in evidenta cum erau percepute alegerile la Conferinta si Uniune pe timpul comunismului, si cam care era sursa informatiilor. Interesanta este si paralela cu alegerile comunistilor, din nota ofiterului.

In cultul AZS se preconizeaza ca dupa adunarile elective de la 9 Martie a.c., Departamentul sa aprobe si adunarile elective din cadrul cultului AZS.

In scopul acesta au inceput deja discutii si comentarii in randurile angajatilor. Toti pastorii sunt interesati in ceea ce privesteproblema in general, dar exista si cateva cercuri care se intereseaza si urmaresc alegerile cultului in scopuri personale.

Primul care este foarte interesat – din cele auzite de mine – ar fi pastorul Danetiu Ioan, actualul presedinte al conferintei Bucuresti. Datorita firii sale rigide si reci, a pierdut orice simpatie din randurile pastorilor. La venirea dansului ca Presedinte al Conferintei mai avea cativa simpatizanti, dar in acesti doi ani de conducere a pierdut si pe acestia. Ca conducator nu a reusit sa castige colaborarea si simpatia.

Al doilea este pastorul Crisan Pavel, pastor de district. Depune eforturi mari ca sa castige din nou ce a pierdut. Dar in afara de faptul ca varsta este inaintata, atat membrii cat si pastorii se feresc de dansul. Cat timp a fost la conducerea Uniunii a amenintat pe oricine nu zicea ca el, sau daca nu facea exact asa cum zicea el. A rămas proverbială ameninţarea lui: “Trec cu tancul peste tine” sau “Soarta ta e în vârful peniţei mele.” Adica de el depindea ramanerea sau stergerea numelui vreunui angajat. Oamenii erau speriati de actele lui de conducator, si situatiile angajatilor ajunsese nesigura (sic!) in tot timpul conducerii lui. Din cauza aceasta nu se bucura de nici o simpatie. Poate numai cei care sunt ruda cu el.

Al treilea ar fi pastorul (…). Desi este un element cinstit si harnic, dar din cauza nevrozei de care sufera de mai multi ani, este foarte irascibil, si pentru orice lucru care nu-i convine, se manie, jicneste (sic!) si daca nu ar interveni altii care sa faca pace, ar fi inclinat la conflicte grave.

Nota ofiterului: Persoanele semnalate in nota sunt in atentia noastra. I s-a indicat informatorului ca in perioada camapaniei electorale sa fie mai atent la anumite persoane care sunt pretabile sa faca unele comentarii dusmanoase la adresa unor candidati propusi a fi alesi ca deputati in organele puterii de stat, sau sa indemne pe altii sa nu mearga la vot.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: