Posted by: remembering7 | December 25, 2009

Cazul V – 26


Tot in legatură cu alegerile, “Nicu” dă informatii locotenentului Pavel Bujor pentru un raport informativ la casa “Rosetti” (08.04.1975).

„Azi, 08.04.1975, a avut şedinţa de comitet la care a luat parte şi Cristu şi Duiu [Cârstoiu?] de la Dept Cultelor şi că printre alte discuţii purtate cu cei din conducerea Uniunii le-a indicat ca la alegerile viitoare ce vor avea loc să fie susţinuţi în continuare pe (…) şi Dăneţiu, cu toate că cei din conducerea Uniunii nu mai sunt de acord cu ei şi nici credincioşii AZŞ de la Conferinţă şi comunităţile din Bucureşti.”

Acelasi “Nicu” dă informatii pentru un alt raport informativ la casa “Rosetti” (06.05.1975). El relatează despre “Popa Constantin care a adus la comunitatea AZS Labirint un tablou cu portretul sefului statului şi cu niste steaguri ale RSR, mi-a spus ca Popa Constantin a făcut această faptă din cauză că la comunităti AZS nu e permis să se pună icoana lui Isus Hristos in perete, si decat să fie o icoană mai bine să fie tabloul sefului statului.

După această situaţie comitetul Uniunii AZS a hotărât să se dea icoana lui Isus Hristos jos pentru a nu se mai face discuţii şi fapte de acest fel.

Despre (…) mi-a relatat că toţi credicioşii AZS s-au pronunţat că chiar dacă el va fi propus şi împins de Departamentul Cultelor ei tot nu îl va vota. Tot (…) a spus într-o adunare că SG să nu fie ales şi ascultat de credincioşi pt că e trădător şi că el este omul autorităţilor şi denunţă tot ce se face în cadrul cultului AZŞ.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: