Posted by: remembering7 | December 28, 2009

Cazul V – 28


O notă dată de “Stavrescu” la casa “Rosetti” (09.10.1975) descrie cum (…) l-a pus la dispoziţia Uniunii pe Moisan pentru că nu a vrut să se mute la locuinţa repartizată. A spus că Moisan e nesupus, că a a primit peste 6000 lei pentru numai 63 de ore de serviciu. “Stavrescu” spune că de fapt e o răzbunare a lui (…) pentru că Uniunea a aflat că l-a luat de piept cu două săptămâni în urmă pe Moisan. (…) susţine că pastorii trebuie să stea pe teren, adică zilnic pe capul oamenilor deşi aceştia au atât de mult de lucru pe câmp. “Stavrescu” apreciază că acestia nu ar putea strânge recolta şi nu s-ar simţi bine cu atâtea vizite. Pastorii au protestat la acuzaţia că Moisan şi ceilalţi nu justifică salariul primit. „Când unii au cerut cuvântul, (…) ca un dictator redus nu le-a dat voie, oprindu-i în mod brutal. Numai Alexe Constantin a spus câteva cuvinte că pastorul trebuie să se pregătească cu temele pe care le va aborda Sâmbătă în adunări şi aceasta cere timp pentru 3-4 cuvântări necesare săptămânal. Aproape orice şedinţă este tulburată de (…).”

Acelasi “Stavrescu” dă o notă informativă tot la casa “Rosetti” (19.09.1975) despre faptul că un memoriu făcut de el la Departamentul Cultelor despre TKV-isti (în special despre DF) a ajuns la (…). Acesta i-a recunoscut scrisul. “Stavrescu” spune că va face plângere la Departament şi va cere depistarea celui ce nu a păstrat confidenţialitatea şi secretul.

In fine, o altă notă dată de “Stavrescu” la celebra casă “Rosetti” (29.08.1975) mentionează faptul că Pavel Crişan şi (…) au o atitudine ostilă faţă de Popa Dumitru, preşedintele Uniunii pe tema căsătoriei acestuia. “Sursa constată că pastorul Crişan este răuvoitor şi tendenţios. Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi (…).”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: