Posted by: remembering7 | January 2, 2010

Cazul V – 31


Notă dată de “Dragomir” la casa “Traian” (04.03.1976) în care informează despre o plângere făcută de (…)împotriva inspectorului Departamentului Cultelor, Dinu, de la Piteşti în problema ne-mergerii copiilor la şcoală Sâmbăta. KG, care era pastor la Rădeşti-Argeş, este sfătuit de (…) să scrie aceleaşi lucruri către Conferinţă. KG îi povesteşte lui Popescu Nicolae, care era acum preşedinte la Conferinta, situatia tensionată. „Tot în legătură cu problema şcolară, preşedintele Popescu spunea că Ghiţescu Nicuşor (casier la Casa de Pensii) încă mai dă raită prin comunităţi şi agită problema cu copiii.”


Responses

  1. Cazul V vad ca abunda (mai ales in ultimele postari) de elemente care sunt mai degraba de “urmarire” a impricinatului de catre alte persoane decat de furnizare de note “informative” de catre persoana din spatele dosarului V. Gresesc eu? Sau e de fapt un doar mai special in care se imbina activitatea de informator cu “calitatea” de urmarit?

  2. Ultimele note nu sunt de urmarire. Ele apar in dosarul persoanei pentru ca este mentionata in legatura cu alegerile la Conferinta, si se puneau copii ale documentelor si in dosarele celor mentionati. Trebuie luate in considerare si alte elemente: informatorul nu mai poate fi sustinut, a pierdut alegerile, nu mai are acces la informatii direct de la sursa, etc. De fiecare data in astfel de cazuri Securitatea verifica incrucisat pentru a nu se trezi cu surprize, mai ales de deconspirare a lui sau a altora, sau de “intoarcerea armelor”. O astfel de tentativa apare in documentul V – 26 unde persoana incearca sa-l deconspire pe SG. De fapt, de acum si pana la abandonare, subiectul cazului V ramane in atentia lor dar nu un jucator principal, desi acesta va mai informa probabil in speranta sustinerii Securitatii pe viitor. Ceea ce nu pare a se fi intamplat. Exista persoane care au dosar si de urmarire si de urmarit, dar nu este situatia in cazul V.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: