Posted by: remembering7 | August 26, 2010

Penticostalii si colaborarea cu Securitatea


Fiind foarte ocupat in ultimele luni, am fost nevoit sa iau o pauza de la publicarea documentelor si informatiilor despre colaborarea adventistilor cu Securitatea. In perioada aceasta am continuat totusi documentarea, ceea ce va constitui un ajutor important pentru postarile ulterioare.

Tot in perioada aceasta (mai precis in luna Iunie) a aparut un alt blog care ofera informatii documentate despre colaborarea penticostalilor romani cu Securitatea. Blogul rascumparareamemoriei a pregatit publicarea cartii cu acelasi titlu: Rascumpararea memoriei: Cultul Penticostal in perioada comunista. Apreciez abordarea echilibrata a autorului, pastorul Vasilică Croitor, si sper ca blogul sa nu se opreasca odata cu publicarea cartii.

Concluzie: baptistii au o carte publicata pe aceasta tema, acum penticostalii au si ei o abordare documentata, adventistii pe cand? Probabil ca pastorii adventisti se tem ca isi vor pierde “locul de munca” din structura centralizata si ierarhica, dezavantaj pe care pastorii baptisti si penticostali nu il resimt la fel intrucat angajarea pastorului se face de catre biserica locala.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: