Posted by: remembering7 | September 2, 2010

Imaginea publica, demnitatea si drepturile “omului”


Un aspect comun celor care se simt vizati in procesul redescoperirii istoriei este atacul la persoana. Adica persoana cercetatorului. Luati ce caz doriti, de la Gica Popescu, la “Basarab”, la Nicky Pop, preocuparea principala a acestora o reprezinta mai mult cercetatorii care scot la lumina documentele incriminatoare decat realitatile continute in ele.

Il citez pe “Basarab”: “În mod normal autorul ar trebui tras la răspndere pentre cel puțin uz de fals, iar dacă acest fapt aduce atingere imaginii publice a cuiva, acesta ar putea fi un al doilea cap de acuzare. În mod cert artizanul sau artizanii dosarului meu nu au luat în calcul niciodată eventualitatea postării pe internet a lucrăturii lor ca documente autentice, în timp ce unii cercetătoari din vremuri mai bune, nu s-au dat înapoi s-o facă. Adevăratul motiv le aparține. O fi bun și acest lucru la ceva. Mă tot străduiesc să descopăr la ce. Deocamdată am sentimentul că acord un pic mai mult timp și interes unui lucru care mă distrage de la misiune. Eu continui să mai caut, poate că într-o zi când se vor deconspira dosarele colaborării cu CNSAS-ul voi înțelege mai multe. Până atunci, mergem înainte cum se poate, cât se mai poate. . . . .”

“Eu sunt de acord că adevărul istoric trebuie să fie cunoscut, dar această nevoie trebuie să fie satisfăcută cu respectarea drepturilor omului și a demnității personale și fără transformarea întregii operațiuni în urmăriți și urmăritori. Iar dacă unele dosare sunt postate pentru că există anumite răfuieli istorice în timp ce altele sunt date uitării, sau pierdute pentru că sunt dintre ai noștrii, drepatea și adevărul devin noțiuni imposibile.”

Sa pastram, in concluzie, demnitatea personala a celor care nu par sa se fi sinchisit de a celorlalti. Drepturile omului inseamna drepturile “omului”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: