Posted by: remembering7 | February 7, 2011

Agentul 007 in actiune – 2


Desi nota aceasta informativa nu este data de “Matei” ea se incadreaza in succesiunea evenimentelor legate de demiterea presedintelui Pavel Crisan si confirma ceea ce “Matei” avea sa informeze in paralel.

Pe 20.02.1964,  “Florin Constantin” informeaza la casa “Gioconda” despre discutia dintre N. Tanase si sursa, unde era si Dumitru Popa. Tanase se plange ca Uniunea vrea sa il schimbe si sa aduca in loc pe Gabriel Vasilescu de la Conferinta Muntenia, banuind ca se doreste acest lucru pentru ca s-a opus ilegalitatilor. Vasilescu, spunea el, este omul de incredere al conducerii, in primul rand al lui Crisan, indeosebi in chestiuni financiare. Din aceleasi motive conducerea vrea sa-i indeparteze pe N. D. si Mateescu George, cu care au avut discutii, impunandu-le punctul lor de vedere in chestiuni financiare. Cei doi s-au opus.

In data de 19.02. 1964 a venit in biroul sursei Chelbegeanu Apostol pentru discutii cu Dumitru Popa despre Blanaru care s-a plans de situatia de la Popa Tatu lui Pavel Crisan. “Din acest fapt sursa trage concluzia ca Chelbegeanu este factorul principal in legatura cu neregulile financiare de la Popa Tatu”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: