Posted by: remembering7 | February 16, 2011

Agentul 007 in actiune – 7


“Matei Gheorghe” informeaza despre discutiile din comitetul Uniunii de pe data de 29 Iunie 1964, cand contabilul-sef al Uniunii, N. D., a prezentat un raport financiar din care a reiesit ca exista nereguli.

Pavel Crisan se revolta: “Ai indrazneala sa spui ca pana acum au fost nereguli si ca suntem vinovati, si ai vrea dumneata sa pui ordine? . . . Eu nu stiu ca se petrec nereguli financiare”. Pavel Crisan l-a amenintat pe N. D. cu concedierea. Atat Pavel Crisan cat si Ioan Tachici au declarat: “Nu avem nevoie de un contabil-sef asa de legalist ca N. D. ci ne trebuie unul care sa faca asa cum vrem noi, cu N. D. nu ne putem misca in voie”. Crisan si Tachici au staruit la Departamentul cultelor ca N. D. sa fie inlocuit cu Parvan Marin “cunoscut de la Conferinta Muntenia ca unul care este iscusit in sustragerea de fonduri”.

Pavel Crisan a prezentat Departamentului cultelor invinuiri false la adresa lui N. D., exprimate de imputernicitul capitalei, Paun Radulescu: manifesta fanatism, detine “magnetofonul”, si se ocupa de traduceri ale cartilor subversive din Occident. Radulescu a afirmat ca i s-a cerut sa intocmeasca raport pentru retragerea autorizatiei lui N. D. “Dumneavoastra cei tineri incepeti sa va orientati catre Apus, dar sa nu credeti ca s-a slabit mana forte a Departamentului”. N. D. a declarat ca nu a simtit prigoana din partea Departamentului cultelor, dar referirea la “tineri” denota ca in spatele acestor amenintari sta Pavel Crisan.

Sursa (“Matei”) noteaza: “Se vede ca N. D. strica socotelile multora”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: