Posted by: remembering7 | February 17, 2011

Agentul 007 in actiune – 8


O luna mai tarziu tensiunile se accentueaza. “Matei” relateaza ca in data de 29 Iulie 1964 Constantin Alexe a avut o convorbire cu N. D. cautand sa il intimideze cu amenintari: “Sa stii ca Crisan sta tare acum pe pozitie si daca nu te vei da bine pe langa el vei fi concediat, caci are putere si nimeni nu i se poate impotrivi. Sa faci ca mine. Eu merg in toate lucrurile alaturi de Crisan si fac cum zice el, si asa o duc bine”. N. D. a refuzat propunerea. Alexe a conchis: “atunci vei fi concediat de Crisan”.

Sursa indica faptul ca alcatuirea comitetului Uniunii e defectuoasa, lipsita de suficiente persoane care sa ia atitudine, iar contabilul-sef N. D., care legal si de drept ar trebui sa fie membru al comitetului Uniunii, nu este.

Nota biroului Securitatii: “Pavel Crisan incearca sa il compromita pe N. D. pana acolo ca, in perversitatea lui, Crisan ii atribuie lui N. D. fapte savarsite de el insusi”.

Pe marginea documentului, ofiterul superior Iancu noteaza pe 06.08.1964: “Lasati-l pe N. D. sa depuna nota explicativa la Departamentul cultelor si sa urmarim ce se va intampla. . . . Pe Crisan noi il stim ca este un ticalos, fapt pentru care s-au si luat masuri de schimbare a sa din conducerea cultului. . . . Prin agenti sa se urmareasca in continuare comportarea lui Crisan si a lui Tachici”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: