Posted by: remembering7 | June 8, 2011

Agentul 007 in actiune – 13


Intr-o alta scrisoare interceptata de Securitate, datata 21.02.1980, “Matei” ii raspunde de data aceasta direct pastorului Nicusor Ghitescu, care il intreba ce are cu el si de ce raspandeste informatii neadevarate despre el printre pastori, persecutandu-i familia ramasa in Romania. “Matei” ii bate obrazul ca a ramas in SUA, ca nu are cuvant pentru ca a promis ca merge pentru tratament dar se va intoarce, etc. Il apostrofeaza ca a dat un exemplu rau si altor pastori tineri (intre timp plecase si Cureteu Octavian), si ca in realitate a plecat ca Iona la “Tars”. “Matei” ii explica lui Nicusor Ghitescu ca “Uniunea” a prezentat public informatiile despre ramanerea sa in SUA, iar oamenii au cerut relatii, altii au acuzat conducerea ca nu este vigilenta, mai ales dupa ce Cureteu a ramas in Austria. “Va asigur ca nu ne ocupam de dumneavoastra, mai putin de familia dumneavoastra. Aveti doi gineri in lucrare si n-au avut nimic de suferit din cauza hotararii dumneavoastra . . . Va incredintez ca unele sensibilitati au facut sa fiti gresit informat, si nu este bine.” (daca imi aduc bine aminte, unul din gineri nu fusese angajat in pastoratie ci ca revizor la una din Conferinte, iar celalalt fusese “deportat” in Delta).

Advertisements

Responses

  1. Există în dosare precizări despre cine ar fi propus să se aplice măsuri (deportare, neangajare, trimitere la închisoare, etc) asupra celor care au fost persecutaţi?

  2. In unele cazuri reiese din documente, in alte cazuri cei ce au trait evenimentele isi mai amintesc. Daca mai traiesc.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: