Posted by: remembering7 | August 1, 2011

Dunarea(nu Ion) – 19


In urma sesizarilor si rezolutiilor negative repetate, Securitatea ia decizia sa i se traseze agentului “Dunarea(nu Ion)” un plan precis, pe puncte, fata de care sa fie urmarita si evaluata activitatea sa. In postarile urmatoare voi reda acest plan alcatuit de Capitanul Banciu Ioan, la data de 15 Februarie 1963, intitulat “Plan privind orientarea, fixarea noii linii de conduita si dirijarea viitoare a agentului ‘Dunareanu’ din conducerea sectei legale AZS”, precum si planul de lucru oferit ca raspuns chiar de agent. Obiectivele urmarite de Securitate vorbesc de la sine.

“Cu aceasta ocazie se va analiza ce fel de informatii valoroase a furnizat, ce masuri a luat in cult pentru limitarea activitatii sectei, rezultatele obtinute din acest punct de vedere (scaderea religiozitatii, scaderea sau cresterea numarului de biserici sau pastori, diminuarea influentei conducatorilor in randul credinciosilor, compromiterea sau demascarea lor, reducerea numarului de simpatizanti, scoaterea credinciosilor de sub influenta ideilor mistice, reactionare)”.

Advertisements

Responses

  1. Salut. Poti sa-mi indici/trimiti niste resurse despre istoria AZS in Romania. Ceva concis, pentru o prezentare de 30 minute. O sa caut si eu desigur, dar ma gandesc ca prin munca pe care o faci poate ai ceva la care nu am access. Multumesc. (Ma gasesti pe facebook 😉 )

  2. Istorie adventista “concisa” nu am intalnit, mai ales despre perioada 1940 si pana in prezent. O sursa destul de cuprinzatoare, inclusiv ceva despre perioada amintita gasesti in cartea lui Ghiocel Fitzai. Alte incercari sunt facute de Dumitru Popa, Cojea Vasile, Gunter Gehann (zona Transilvana), la editura CARD mai gasesti cate ceva (Beniamin Rosca), sau in caietele Adu-ti aminte!, publicate de diaspora germana, desi acestea se bazeaza mai mult pe amintiri. Verifica ce a publicat editura Viata si Sanatate, si de asemenea cursurile de istorie adventista tinute de Nelu Dumitrescu si Aron Moldovan la Cernica. Nu stiu daca Modoran Gheorghe, cel care preda acum istioria adventista a publicat ceva, sau are un curs, cei de la Cernica te pot ajuta.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: