Posted by: remembering7 | August 2, 2011

Dunarea(nu Ion) – 20


“. . . In ultimul timp agentul nu a respectat unele sarcini – nu a actionat pentru retragerea recunoasterii de pastori a lui Iorga Ignat si Amarandei Gheorghe, cunoscuti cu manifestari ostile ca si pentru reangajarea lui Florescu Vasile, in care sens si organele Departamentului au dat indicatii. Nu a luat masuri nici pentru indepartarea din cult a lui Ghitescu Nicusor – profesor la seminarul Adventist – care a declarat public ca nu vrea sa-si trimita copiii Sambata la scoala. . . . Sa i se arate mai deschis agentului scopul pe care-l urmarim, unde si cum vrem sa ajungem cu cultul Adventist . . .”

Advertisements

Responses

  1. Interesant, pentru mine e o istorie indepartata si totusi apropiata. Nicusor Ghitescu era adesea invitat la noi in casa. Parintii mei, care dupa cum stii au venit in Biserica Adventa de la Miscarea de Reforma pe la inceputul anilor ’70, aveau mare respect pentru el ca si pentru sora Ghitescu. Aveau multe in comun, inclusiv a nu trimite copiii la scoala sambata, dupa cum cred ca iti poti inchipui…

  2. Dureroasa imixtiune are organelor in viata bisericii (cultului). Mare pacat!

  3. Amintirile sunt utile, dar emotiile create de ele pot umbri realitatea. Adevarul ramane ca Securitatea se folosea de bratul “presedintelui” bisericii la vremea respectiva pentru a indeparta pe cei indezirabili sau a-i promova pe cei care o slujeau cu credinciosie. Nicusor Ghitescu a avut o usoara inclinatie spre reformism, chiar si in vremurile recente.

  4. Si inca n-ai vazut prea mult. Asteapta sa vezi raspunsul agentului 😉


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: