Posted by: remembering7 | August 10, 2011

Dunarea(nu Ion) – 28


Daca relatiile agentului “Dunarea(nu Ion)” cu inspectorul Radulescu de la Departamentul cultelor par sa fie pozitive, de sustinere, nu acelasi lucru se poate spune despre relatia cu un alt inspector [teritorial?], Rodeanu. Agentul „Eremia Augustin” informeaza la data de 20.06.1962 (in aceeasi masina) despre interventia inspectorului Rodeanu pentru ca baptistii maghiari sa se poata aduna in biserica adventista din Cluj, str Cuza Voda nr. 12. Comitetul bisericii respinge propunerea(!), dar decizia se datoreaza faptului ca unii din membrii comitetului sunt influentati de Crisan. In spatele cortinei, adevaratii protagonisti sunt Securitatea si Departamentul cultelor care nu se inteleg asupra deciziei. Agentul “Dunarea(nu Ion)” sfideaza decizia inspectorului de culte, Rodeanu, ramanand fidel adevaratilor lui sefi – Securitatea – al caror “spate” considera ca il are.

„In discutiile pe care le-a avut Crisan cu Tataru [presedintele Conferintei Cluj], de fata fiind Danetiu, a spus ca el vine de la Bucuresti cu linia – peste capul Departamentului – de a nu-i primi pe baptisti. Apoi a avut aprecieri minore [sic!] despre tovarasul Rodeanu spunand: ‘Lasa-l pe Rodeanu cu baptistii lui, ca el a fost baptist si acum vrea sa sa-i serveasca. M-am inteles cu altii care sunt mai mari decat ei, etc.’”

Nota biroului: „Cazul ne este cunoscut si au fost luate masuri ca sa nu se infaptuiasca planul Departamentului ca baptistii sa foloseasca casa de rugaciuni a adventistilor. Comportarea si afirmatia lui Crisan denota inca odata atitudinea sa de duplicitate si nesinceritate.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: