Posted by: remembering7 | August 30, 2011

Dunarea(nu Ion) – 32


Dualitatea agentului “Dunarea(nu Ion)” a dus la degradarea accentuata a constiintei misionare a conducatorilor adventisti. Impactul pervers al implicarii Securitatii in viata bisericii poate fi observat in opiniile exprimate de pastorul Artinian Hrant, care se dovedea entuziasmat cu privire la ideea ca misionarismul bisericii sa fie limitat doar la cei apostaziati:

“Este minunata aceasta idee. In felul acesta am rezolvat problema prozelitismului care framanta Departamentul si este o pricina de neintelegere. Cred ca Departamentul  ar fi bucuros sa afle acest gand. Pe de alta parte si membrii vor fi bucurosi, fiind indrumati sa lucreze pentru cei iubiti ai lor care au cazut de la credinta.” (consemnat de sursa “Florin Constantin”, la 26.04.1961)

Desi agentul “Dunarea(nu Ion)” vocifera in biserica in sprijinul redeschiderii sau reinfiintarii unor departamente cheie in activitatea misionara a bisericii, tot el era cel care dadea sugestii Departamentului si Securitatii in privinta masurilor ce puteau fi luate pentru a stopa cresterea acesteia. Faptul ca liderii si pastorii adventisti se “bucurau” ca activitatea misionara se poate desfasura doar cu cei apostaziati spune mult despre spalarea creierelor practicata de Securitate cu ajutorul agentilor infiltrati la varful piramidei administrative a bisericii.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: