Posted by: remembering7 | September 13, 2011

Dunarea(nu Ion) – 38


Desi Securitatea ajunsese la concluzia ca agentul “Dunarea(nu Ion)” trebuie schimbat de la conducerea bisericii adventiste, nu s-a grabit. A adunat suficiente dovezi de neloialitate impotriva agentului incat la o eventuala debarcare nu ar fi avut cum sa obiecteze. In acelasi timp, prin jocul dublu practicat, agentul “Dunarea(nu Ion)” le era inca util, asa ca au asteptat momentul propice.

Securitatea nu s-a implicat direct in acest caz ci a lasat Departamentul cultelor sa opereze. Pavel Crisan calcase stramb si insasi biserica urma sa il penalizeze. Desi Crisan era loial Securitatii, nu era usor sa lucreze cu el datorita temperamentului sau si a dorintei de a fi cel care conduce si manipuleaza chiar si Securitatea. Atunci cand Securitatea a sesizat ca Pavel Crisan incearca sa o foloseasca in scopuri proprii, pentru indepartarea celor incomozi lui, si-a retras protectia. L-a abandonat ca agent.

O informare data Securitatii (care a trimis-o procuraturii) de catre agentul “Dunarea(nu Ion)” a produs acuzatii de natura sa duca la arestarea catorva angajati ai Uniunii care traduceau carti sau articole din putinele materiale in limbi straine ce ajungeau pe cai clandestine in mainile lor. Acestia au fost anchetati si amenintati cu puscaria. In timp ce se astepta verdictul tribunalului, agentul “Dunarea(nu Ion)”, nerabdator sa afle deznodamantul, a trimis o scrisoare catre procuratura prin care solicita un raspuns si o rezolutie cat mai urgenta a cazului. Procuratura a trimis un raspuns din care reiesea ca acuzatiile la adresa “traducatorilor” au fost initiate chiar de . . . agentul “Dunarea(nu Ion)”. Intamplarea (?) a facut ca scrisoarea de raspuns sa ajunga la sediul Uniunii la sfarsit de saptamana cand presedintele Uniunii plecase deja la Arad unde avea a doua casa si de unde se pare ca primea fonduri colectate de catre apropiatii lui. Fiind o scrisoare oficiala, secretarul Uniunii a deschis-o si . . . a convocat de urgenta comitetul extins al Uniunii, invitand presedintii de Conferinte sa fie prezenti Luni dimineata la prima ora pentru un comitet extraordinar.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: