Posted by: remembering7 | September 14, 2011

Dunarea(nu Ion) – 39


Comitetul plin al Uniunii nu se putea intalni fara a anunta mai intai Departamentul, iar pentru o aprobare in regim de urgenta nu mai era timp. Interesant este faptul ca Departamentul cultelor nu a obiectat fata de intalnirea comitetului Uniunii fara aprobarea lor, mai ales ca era vorba de decizii majore la varf. Nici Securitatea nu era nepregatita, instruindu-si agentii prezenti in acest comitet si incercand racolarea altora pentru a verifica cu precizie informatiile asupra discutiilor in astfel de momente importante.

Cand agentul “Dunarea(nu Ion)” a revenit luni dimineata la birou, comitetul Uniunii era deja intrunit si discuta. Sesizand lipsa secretarului Uniunii si a altor membri din birouri, agentul a intrebat pe secretarele de birou ce se intampla. Raspunsul a fost: sunt in comitet? “Comitet fara mine, si fara ca eu sa il fi convocat? Este ilegal”, a declarat agentul dupa care a intrat intempestiv in sala in care se desfasura intalnirea. Cerand socoteala celor prezenti, i s-a raspuns sa astepte afara intrucat nu mai este presedintele Uniunii. I se va comunica decizia in scurt timp.

Dintre cei care aveau sanse sa il inlocuiasca pe agentul “Dunarea(nu Ion)” ca presedinte al bisericii Adventiste, toti erau agenti la randul lor. Securitatea era pregatita, formandu-si din timp oamenii. Pentru Securitate, schimbarea la varful structurii administrative bisericesti era doar de nuanta, renuntand la un personaj pitoresc si controversat care nu mai avea increderea colegilor pastori si care se manifesta din ce in ce mai despotic. Agentul “Dunarea(nu Ion)” a fost abandonat peste putin timp, pierzand sprijinul Securitatii pe care credea ca o are la mana.

Provizoriu, secretarul Uniunii, agentul “Eremia Constantin”, l-a inlocuit pe presedintele demis, iar functia de secretar a fost ulterior preluata de agentul “Matei Gheorghe”. Precum se vede, tranzitia a fost intre agenti. Procuratura a inchis cazul “traducatorilor”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: