Posted by: remembering7 | November 21, 2011

Fragmente din marturia unui securist pocait – 2


Fratii de dincolo doreau sa ajute, trimeteau carti de cantari si Biblii. Nu ajungeau la dumneavoastra. Noi lucram si zi si noapte, neincetat, pachetele erau verificate foarte minutios. Telefoanele celor ce erau suspecti erau bine controlate.  Acele persoane care veneau de la PTTR nu erau altii decat ofiteri de-ai nostri care puneau “musculita” acolo ca sa poata ofiterul sa asculte tot in casa dumneavoastra, de acolo de langa perete.

In cadrul bisericilor am pus informatori, am pus oameni care sa verifice tot ce se intampla in adunare. Acestia erau Iuda Iscarioteanul, oameni platiti din cadrul Ministerului de Interne. Nu faceau altceva – erau botezati, bineinteles, asa stiati dumneavoastra ca sunt fratii dumneavoastra, dar departe de a se numi frati. Cand veneau frati din strainatate ei erau primii care bagau casetofoanele in prize. Caseta ajungea la noi pentru ca vroiam sa stim tot ceea ce se intampla acolo. Iar strainul care aducea doar doua-trei cuvinte, elogii la adresa de unde vine, i se punea interdictie pe viza si pe pasaport, nu mai putea sa vina in tara niciodata.

Activam in cadrul bisericilor, acolo unde erau batrani care nu vroiau sa asculte de ceea ce spuneam noi. Le dadeam amenzi sau daca era cazul ii terminam de acolo. Nu v-ati intrebat cum de stiau si politistii si Securistii locul unde va adunati, casa unde va intalneati? Era Iuda in adunare, si omul acesta era platit bine ca sa faca lucrarea aceasta. Iar daca mai sunt, Domnul Dumnezeu sa-i binecuvanteze.


Responses

  1. Hm… interesantă treaba cu casetofoanele 😀


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: